Amazon Fire TV Stick apps

De Fire TV Stick mist in Nederland nog de ondersteuning voor een aantal belangrijke apps. We hopen dat met de komst van Amazon in Nederland de lijst met ondersteunende apps van de Fire TV wordt uitgebreid.

Wij hebben een lijst gemaakt van ondersteunende en niet ondersteunende apps van de Fire TV Stick.

Ondersteunende Fire TV Stick apps:

De volgende Fire TV stick apps worden momenteel ondersteund in Nederland:

 • Netflix
 • YouTube
 • NLZIET
 • Disney+
 • Twitch
 • Spotify
 • Redd Bull TV
 • Eurosport Player
 • Firefox
 • AppleTV app
 • Plex
 • Ziggo GO
 • Kijk
 • Vimeo
 • Ted
 • IMDb
 • Outlook
 • Facebook
 • Euronews
 • Haystack TV
 • TuneIn Radio
 • VLC
 • Kodi (zelf installeren)
 • ESPN
 • Amazon Prime Video
 • Amazon Music

Niet ondersteunende Fire TV stick apps

De volgende Fire TV stick apps worden momenteel nog niet ondersteund:

 • NOS
 • NPO Start *
 • RTL XL
 • Videoland *
 • KPN iTV
 • BVN
 • Canal Digitaal *
 • HBO *

* In de reacties vind je workarounds om deze apps alsnog te installeren op je Fire TV.

Fire TV apps

Mis jij nog apps in de bovenstaande lijst die wel of niet worden ondersteund? Laat het ons weten in de reacties en we zullen deze lijst zo volledig mogelijk aanvullen.

86 reacties op “Amazon Fire TV Stick apps”

Om een of andere manier kan ik niet goed navigeren door de app. Ik zie niet wat hij doet. Ook krijg ik een foutmelding van Google play services als ik de app open.

Dag Harry,

Een simpele vraag, ik heb CD op de TV stick geïnstalleerd maar wanneer zender wordt weeregeven kan ik deze niet naar maximaal formaat vergroten. Beeld blijft in klein venstertje afspelen. Wat heb jij hieraan gedaan?

Dank voor jouw reactie.

Martin van Wijngaarden

Hoe? Ik krijg het maar niet voor elkaar!

Mijn amazon.co.uk 1-Click settings op mijn Nederlands en UK adres werken niet.

– Ik heb het geprobeerd met de firetv stick zelf (zoeken naar Ziggo, kopen voor 0€, download drukken). Dan staat er Queued of Downloading, maar dat doettie dus niet!
“There was an error downloading Ziggo GO TV. Please try again.”

– Via de Amazon site kun je ook “deliver to Erik’s Fire TV ” gebruiken.
Na de melding “Thanks! The app was successfully sent to your device!”
Was er van “delivery” echter geen sprake!

Ik heb een 4K stick.

Het is uiteindelijk gelukt!
1-Click adres op Nederlands adres, geen betaalmogelijkheden nodig.
Via de firetv 4K stick de ziggo go app gezocht, op download geklikt en na ongeveer een minuut wachten begon de download.
Het kan eraan liggen dat ik mijn DNS sinkhole heb uitgezet…

Dank voor de update en de uitleg Erik. Dit kan helpen voor andere gebruikers voor het installeren van Ziggo go app op de Fire TV stick 🙂

hoi Erik, ik heb een Fire Cube gekocht en wil dezelfde Ziggo go aap installeren. Maar ik kom er ook niet echt uit. Kun je het mij nogmaals een beetje in Jip en Janneke taal uitleggen?

Bedankt voor je reactie…Ik krijg morgen de 4k firestick binnen. Eens kijken of we hem aan de praat krijgen. Ziggo go, netflix, prime video, kodi…. Ben benieuwd .

Bedankt voor je reactie…Ik krijg morgen de 4k firestick binnen. Eens kijken of we hem aan de praat krijgen. Ziggo go, netflix, prime video, kodi…. Ben benieuwd .

Hoe heb je het voor elkaar gekregen? Via downloader? Welke versie heb je? Ik krijg steeds “Internal Server Error” bericht als ik 4.2.12 probeer te downloaden. Kan iemand mij misschien helpen. Gr

Net mijn Fire stick geïnstalleerd, zag in de reacties dat de CanalDigitaal app niet ondersteund wordt. Een workaround om toch CanalDigitaal te zien (en ook bijv HBO) is met de internet browser app, Amazon Silk, die standaard met de stick komt. Hoewel de webversie van CanalDigitaal met een melding komt dat deze browser niet ondersteund wordt, werkt dit prima.

Thanks voor je reactie Meindert! En goed om te horen dat het gelukt is, kan je vertellen hoe je dit gedaan heb voor andere gebruikers?

Yes! Het werkt perfect! Heel erg bedankt hiervoor!
Aan iedereen die dit leest, ja, het werkt goed op de firestick en de instructies in het document van Meindert zijn heel erg duidelijk 🙂

Hoi Meindert,
Bedankt voor de instructies, het is prima gelukt!
Paar verschillen: ik gebruikte Downloader i.p.v. X-plore want die had ik al. APK mirror liet zich zonder problemen installeren. Daarna NPO Plus gedownload. Firestick mopperde dat-ie geen app had om NPO Plus te installeren. Als je dat vanuit de APK mirror app doet lukt het wel.
De eerste 2 Google bestanden lieten zich goed installeren. De derde (het kleinste bestand) gaf een foutmelding bij het openen. Genegeerd. NPO Plus draait in elk geval zonder problemen! Blij!

mij lukt het ook niet met die NPO app. Ik krijg ‘m wel geinstalleerd, maar het begint al dat het zo’n raar beeld(verhouding) geeft en dat je er niet in kunt navigeren.
Tevens melding m.b.t. google play services.
Ook bovenstaande instructies proberen te volgen, maar het lukt me niet. Ik heb ook geen Android telefoon.
Ook die met die zip file geprobeerd, maar dan krijg ik foutmeldingen bij installeren van de apk files.

Het inloggen met een NPO plus account had ik nog niet geprobeerd. Maar nu wel, en dat werk ook goed.

Bij mij nu ook profiel gekoppeld. Leek ie eerst wel moeite mee te hebben.
Nogmaals bedankt!

Hallo, ik heb sinds kort de fire tv stick 4K.
Nu krijg ik de app van NLZiet niet gevonden, ik heb al in de app store gezocht bij Mobiele & TV.
Iemand nog een suggestie…

ik heb amazon prime maar deze bied ook ook andere channels aan zoals film 1, mgm, fear etc, maar deze kan ik dus niet kijken reden niet beschikbaar in uw regio krijg ik dus te zien.
Vraag met een fire stick kan ik dan deze channels dan ook bekijken?.

Beste TDH, Vandaag eindeloos een poging gedaan om op mijn nieuwe firestick de app van Discovery+ te zoeken en te installeren. Eindelijk de app gevonden maar deze geeft “unavailable” aan en is niet te downloaden. Kan je aangeven hoe ik via jouw link de app wel geïnstalleerd kan krijgen ? Vr.Gr. Joop

Beste Joop, ik heb mijn bovenstaande link zojuist nog even geprobeerd. Ik kan het bestand nog steeds zonder problemen downloaden. Ik raad je dus aan het nog eens te proberen. Wellicht met een ander apparaat of met een andere browser. Of misschien is het zinvol eerst je cookies te verwijderen.

Heeft iemand nog een tip om de firestick ziggo go app als afstandsbediening te gebruiken, om snel naar kanaal 600 te gaan bijvoorbeeld ipv kanaal voor kanaal. bvd

Of deze optie werkt weet ik niet.
Maar wat ook handig is: Ga naar “amazon.com” (geen nl) dan inloggen en dan in jou account naar “digital content and devices”. Klik op “your apps” en daar staan jou apps etc. en je kunt de zoekbalk en vele andere mogelijk heden. Ik hoop dat het duidelijk is.

Ik krijg helemaal niets geinstalleerd. One click op amazon.com .de .nl geactiveerd, maar zonder succes. Ik krijg elke keer de melding, “Sorry, we were unable to complete this purchase. Your account has not been charged”. Systeemtaal is engels en de appstore taal is duits. Via amazon geprobeerd om apps te installeren, maar geen succes.

Het lijkt erop dat je de Duitse Fire TV Stick hebt. Daar kun je vanuit Nederland geen apps op downloaden. Is een ingewikkelde rechtenkwestie. Je hebt in Nederland altijd de Internationale Editie nodig die je alleen bij Amazon NL kunt bestellen. Sinds kort ook in 4K.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *