Amazon Fire TV Stick apps

De Fire TV Stick mist in Nederland nog de ondersteuning voor een aantal belangrijke apps. We hopen dat met de komst van Amazon in Nederland de lijst met ondersteunende apps van de Fire TV wordt uitgebreid.

Wij hebben een lijst gemaakt van ondersteunende en niet ondersteunende apps van de Fire TV Stick.

Ondersteunende Fire TV Stick apps:

De volgende Fire TV stick apps worden momenteel ondersteund in Nederland:

 • Netflix
 • YouTube
 • NLZIET
 • Disney+
 • Twitch
 • Spotify
 • Redd Bull TV
 • Eurosport Player
 • Firefox
 • AppleTV app
 • Plex
 • Ziggo GO
 • Kijk
 • Vimeo
 • Ted
 • IMDb
 • Outlook
 • Facebook
 • Euronews
 • Haystack TV
 • TuneIn Radio
 • VLC
 • Kodi (zelf installeren)
 • ESPN
 • Amazon Prime Video
 • Amazon Music

Niet ondersteunende Fire TV stick apps

De volgende Fire TV stick apps worden momenteel nog niet ondersteund:

 • NOS
 • NPO Start *
 • RTL XL
 • Videoland *
 • KPN iTV
 • BVN
 • Canal Digitaal *
 • HBO *

* In de reacties vind je workarounds om deze apps alsnog te installeren op je Fire TV.

Fire TV apps

Mis jij nog apps in de bovenstaande lijst die wel of niet worden ondersteund? Laat het ons weten in de reacties en we zullen deze lijst zo volledig mogelijk aanvullen.

140 reacties op “Amazon Fire TV Stick apps”

Er zijn nu 2 methodes voor installatie Skyshowtime op de Firestick
Methode 1:
1. Download downloader via de appstore van de firestick.
2. Download X-plore File Manager ook via de appstore van de firestick.
3. Open downloader en toets in het url veld de volgende link
bit.ly/skystpt,
4. je krijgt de skyshowtime zip te zien, scroll naar onder en klik op pijltje onder Download.
5. zip bestand wordt nu gedownload naar de map downloader op je Firestik
6. Open de app X file explorer en browse naar de map downloader, daar staat een bestand , (vermoedelijk heet deze download.zip)
Aanklikken en laten installeren,
(Het bestand .zip zal openen en selecteer dan op de naam installer, thats it, want de app wordt geinstalleerd en het app icoontje van Skyshowtime verschijnt in je apps overzicht.
Opstarten, inloggen met je account/password en kijken maar.
Methode 2
1. Download downloader via de appstore van de firestick.
2. Open downloader en toets in het url veld het volgende nummer: 695382
3. Nu wordt er een bestand gedownload , wacht op download klaar en op install scherm.
4. Installeer De Aurora Store.
5. Sart Aurora op en log in met je google account en nu kan je de app Skyshowtime zoeken, maar wellicht staat deze al in het overzicht
6. Aanklikken en installeren

methode 2 gebruikt om Skyshowtime op mijn 4K stick te installeren, helaas is het beeld ingezoomd en zie je een groot deel v/d bovenkant.

Het niet volledig in beeld weergeven van een film/serie in SkyShowtime, heeft te maken met de beeldsettings van de Firestick.
De enige oplossing voor zover ik heb gevonden is om in de Firestick de beeld instelling op 1080P60 te zetten.
Skyshowtime zal dan alle content goed weergeven.
Dit betekent wel, dat als je in een andere app op de firestick 4K/HDR content wil zien, je de beeldinstellingen even moet terugzetten naar auto

Om een of andere manier kan ik niet goed navigeren door de app. Ik zie niet wat hij doet. Ook krijg ik een foutmelding van Google play services als ik de app open.

Hoe kan ik smart Iptv installeren.? Heb downloader gedownload maar smart Iptv kan ik niet vinden. Graag link code als u weet.!

Dag Harry,

Een simpele vraag, ik heb CD op de TV stick geïnstalleerd maar wanneer zender wordt weeregeven kan ik deze niet naar maximaal formaat vergroten. Beeld blijft in klein venstertje afspelen. Wat heb jij hieraan gedaan?

Dank voor jouw reactie.

Martin van Wijngaarden

Hoe? Ik krijg het maar niet voor elkaar!

Mijn amazon.co.uk 1-Click settings op mijn Nederlands en UK adres werken niet.

– Ik heb het geprobeerd met de firetv stick zelf (zoeken naar Ziggo, kopen voor 0€, download drukken). Dan staat er Queued of Downloading, maar dat doettie dus niet!
“There was an error downloading Ziggo GO TV. Please try again.”

– Via de Amazon site kun je ook “deliver to Erik’s Fire TV ” gebruiken.
Na de melding “Thanks! The app was successfully sent to your device!”
Was er van “delivery” echter geen sprake!

Ik heb een 4K stick.

Het is uiteindelijk gelukt!
1-Click adres op Nederlands adres, geen betaalmogelijkheden nodig.
Via de firetv 4K stick de ziggo go app gezocht, op download geklikt en na ongeveer een minuut wachten begon de download.
Het kan eraan liggen dat ik mijn DNS sinkhole heb uitgezet…

Dank voor de update en de uitleg Erik. Dit kan helpen voor andere gebruikers voor het installeren van Ziggo go app op de Fire TV stick 🙂

hoi Erik, ik heb een Fire Cube gekocht en wil dezelfde Ziggo go aap installeren. Maar ik kom er ook niet echt uit. Kun je het mij nogmaals een beetje in Jip en Janneke taal uitleggen?

Bedankt voor je reactie…Ik krijg morgen de 4k firestick binnen. Eens kijken of we hem aan de praat krijgen. Ziggo go, netflix, prime video, kodi…. Ben benieuwd .

Bedankt voor je reactie…Ik krijg morgen de 4k firestick binnen. Eens kijken of we hem aan de praat krijgen. Ziggo go, netflix, prime video, kodi…. Ben benieuwd .

Hoe heb je het voor elkaar gekregen? Via downloader? Welke versie heb je? Ik krijg steeds “Internal Server Error” bericht als ik 4.2.12 probeer te downloaden. Kan iemand mij misschien helpen. Gr

Net mijn Fire stick geïnstalleerd, zag in de reacties dat de CanalDigitaal app niet ondersteund wordt. Een workaround om toch CanalDigitaal te zien (en ook bijv HBO) is met de internet browser app, Amazon Silk, die standaard met de stick komt. Hoewel de webversie van CanalDigitaal met een melding komt dat deze browser niet ondersteund wordt, werkt dit prima.

Thanks voor je reactie Meindert! En goed om te horen dat het gelukt is, kan je vertellen hoe je dit gedaan heb voor andere gebruikers?

Yes! Het werkt perfect! Heel erg bedankt hiervoor!
Aan iedereen die dit leest, ja, het werkt goed op de firestick en de instructies in het document van Meindert zijn heel erg duidelijk 🙂

Hoi Meindert,
Bedankt voor de instructies, het is prima gelukt!
Paar verschillen: ik gebruikte Downloader i.p.v. X-plore want die had ik al. APK mirror liet zich zonder problemen installeren. Daarna NPO Plus gedownload. Firestick mopperde dat-ie geen app had om NPO Plus te installeren. Als je dat vanuit de APK mirror app doet lukt het wel.
De eerste 2 Google bestanden lieten zich goed installeren. De derde (het kleinste bestand) gaf een foutmelding bij het openen. Genegeerd. NPO Plus draait in elk geval zonder problemen! Blij!

mij lukt het ook niet met die NPO app. Ik krijg ‘m wel geinstalleerd, maar het begint al dat het zo’n raar beeld(verhouding) geeft en dat je er niet in kunt navigeren.
Tevens melding m.b.t. google play services.
Ook bovenstaande instructies proberen te volgen, maar het lukt me niet. Ik heb ook geen Android telefoon.
Ook die met die zip file geprobeerd, maar dan krijg ik foutmeldingen bij installeren van de apk files.

Het inloggen met een NPO plus account had ik nog niet geprobeerd. Maar nu wel, en dat werk ook goed.

Bij mij nu ook profiel gekoppeld. Leek ie eerst wel moeite mee te hebben.
Nogmaals bedankt!

Hallo, ik heb sinds kort de fire tv stick 4K.
Nu krijg ik de app van NLZiet niet gevonden, ik heb al in de app store gezocht bij Mobiele & TV.
Iemand nog een suggestie…

ik heb amazon prime maar deze bied ook ook andere channels aan zoals film 1, mgm, fear etc, maar deze kan ik dus niet kijken reden niet beschikbaar in uw regio krijg ik dus te zien.
Vraag met een fire stick kan ik dan deze channels dan ook bekijken?.

Beste TDH, Vandaag eindeloos een poging gedaan om op mijn nieuwe firestick de app van Discovery+ te zoeken en te installeren. Eindelijk de app gevonden maar deze geeft “unavailable” aan en is niet te downloaden. Kan je aangeven hoe ik via jouw link de app wel geïnstalleerd kan krijgen ? Vr.Gr. Joop

Beste Joop, ik heb mijn bovenstaande link zojuist nog even geprobeerd. Ik kan het bestand nog steeds zonder problemen downloaden. Ik raad je dus aan het nog eens te proberen. Wellicht met een ander apparaat of met een andere browser. Of misschien is het zinvol eerst je cookies te verwijderen.

Heeft iemand nog een tip om de firestick ziggo go app als afstandsbediening te gebruiken, om snel naar kanaal 600 te gaan bijvoorbeeld ipv kanaal voor kanaal. bvd

Of deze optie werkt weet ik niet.
Maar wat ook handig is: Ga naar “amazon.com” (geen nl) dan inloggen en dan in jou account naar “digital content and devices”. Klik op “your apps” en daar staan jou apps etc. en je kunt de zoekbalk en vele andere mogelijk heden. Ik hoop dat het duidelijk is.

Ik krijg helemaal niets geinstalleerd. One click op amazon.com .de .nl geactiveerd, maar zonder succes. Ik krijg elke keer de melding, “Sorry, we were unable to complete this purchase. Your account has not been charged”. Systeemtaal is engels en de appstore taal is duits. Via amazon geprobeerd om apps te installeren, maar geen succes.

Het lijkt erop dat je de Duitse Fire TV Stick hebt. Daar kun je vanuit Nederland geen apps op downloaden. Is een ingewikkelde rechtenkwestie. Je hebt in Nederland altijd de Internationale Editie nodig die je alleen bij Amazon NL kunt bestellen. Sinds kort ook in 4K.

Zover ik weet zou je de app T-Mobile anywhere als apk kunnen downloaden voor de android tv via internet en dan via sideloaden op de stick de apk kunnen installeren.

Hoi, heeft iemand een werkende apk of andere mogelijkheid om canal digitaal tv app te installeren? Ik heb meerdere pogingen gedaan maar na de installatie start de app niet. Bij gebruik van een oudere versie krijg ik de melding dat ik moet updaten naar de nieuwe niet werkende versie.

Hallo, ik heb de 4K stick sinds gister (gewoon van de NL Amazon), maar kan tot mijn verbazing eigenlijk geen enkele app downloaden. Alle apps in bovenstaande lijst staan niet eens in de Appstore, en de enige die ik kan vinden, Youtube, geeft niet beschikbaar. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen?

Inmiddels is het door mijn regio naar Nederland te veranderen onder voorkeuren bij devices en content, gelukt om alle Nederlandse apps te zien in de App Store. Helaas staat bij veel apps (waaronder Netflix) echter nog steeds “Niet beschikbaar”. Iemand enig idee?

Wat een tegenvaller! Zojuist de Fire TV stick geïnstalleerd en dan kan de KPN itv app niet geïnstalleerd worden. We hadden de stick genomen als backup voor de schotel op de camper. Helaas!!

Hallo,

Zojuist de Fire Stick besteld via Amazon.nl, vooral ook voor Ziggo Go. Weet iemand of Viaplay hierop staat of komt te staan? Ik heb hem besteld voor een familielid die een Philips Smart TV met Saphi besturingssysteem heeft, dus geen Android.

Alvast bedankt!

Als ik de canal digital app via de app2fire installeer dan komt hij wel op de stick te staan maar bij starten blijft beeld even zwart en zie dan weer het menu.

Heb de videoland app via aptoide gedownload. Wanneer ik op openen klik wil de app helaas niet openen, via aptoide niet en via de fire stick ook niet. Iemand een oplossing?

Misschien staat het hierboven in de lange waslijst wel vermeld, maar wordt de Viaplay App ook op de fire-tvstick geïnstalleerd of moet je dat zelf uitvogelen ? Ik ben niet zó technisch 🙂

Het is ff uitvogelen. Maar het is gelukt om Videoland, NPO, kpn iTV erop te krijgen. Via de beschrijving van meindert van ergens hierboven☺️https://mega.nz/file/cFM2DZ7A#6bkVx7b2uxYgtxHOojBe_lO_GiVabDlX4Fem1IHR98o
Je moet de Apk files via de xplore app (staat in AppStore) op je stick zetten. Apk files download je bijv. op: https://www.apkmirror.com/. Btw alles met iPhone gedaan😅Je zet de Apk files in de cloud. Bijv. OneDrive. Hierop kan je inloggen in de xplore app op de fire stick. Dan via de Apk helper, eerst Google pay en store en dan via de helper npo e.d. Succes!

Ondertiteling voor de Viaplay app vanuit de Appstore werkt niet.
ik heb een vergelijk gedaan met de MI Box S, daar heb ik de nederlandse ondertiteling wel beschikbaar.
Wellicht ga is de Viaply App dan maar sideloade,

Hetzelfde geldt voor de HBO Max app, deze is niet vanuit de Appstore te verkrijgen, terwijl dit in de US wel het geval is.
Het sideloaden van de laatste versie werkt dan wel, maar ook hier zijn de ondertitels ver te zoeken

Hoi, ik denk erover een fire stick (de gewone versie, niet de 4K versie) aan te schaffen, om van mijn prehistorische tv min of meer een smart tv te maken 😏

Nu zie ik dat Disney+, Netflix, Prime, NLZiet en Ziggo erop gedownload kunnen worden. Ik heb daarnaast ook nog een abonnement op HBO Max en Pathé Thuis. Deze zie ik in de lijst niet terug. Kunnen die er ook op?
Ik ben redelijk technisch, maar niet technisch (of geduldig 😳) genoeg voor ingewikkelde workarounds… Heeft iemand een simpele oplossing?

Oh ja, en wat is het voordeel van een fire stick ten opzichte van een chromecast met google tv?

Hoor graag tips en ervaringen!
Groetjes, Nienke

HBO was voor ons makkelijk te downloaden door je land te wijzigen in je Amazon account, als je USA kiest als je land in Amazon kan je vervolgens gewoon de HBO app download via de webbrowser en toevoegen aan je firstick.
NPO werkt door met behulp van Download de apk te downloaden bij bijvoorbeeld apk.mirror.com (NPO Android TV).

Geweldig! Nu werkt het feilloos!
De andere oplossing werkte ook, maar werd de disney+ app instabiel. Elke paar minuten werd ik uit de stream gegooid.

Ik probeer de app Pluto TV te installeren op mijn Fire Stick 4k+ zonder succes, d.i. Pluto TV staat wel in de Amazon Store, maar ‘unavailable’. Ik heb via akpmonk (en ook andere apk-sites) de laatste versie van Pluto gedownload, maar bij de installatie krijg ik de melding dat deze apk niet werkt met de Fire Stick en dat ik de versie uit de Amazon Store moet gebruiken. Die dus NIET beschikbaar is om geïnstalleerd te worden. Hopeloos geval? Weet iemand hiervoor de oplossing?

Daar had ik never nooit opgekomen. Het werkt. Ik ben er heel blij mee want er zijn een aantal series die ik graag wil zien op Skyshotime. Hartstikke bedankt voor je tip.

Hallo,ik woon in Spanje en gebruik een firestick. Maar ik kan niet de Viaplay app niet downloaden? Hij is op een Spaans Amazon account,kan ik hem eventueel wisselen met een Nederlands account?Groet,

Dag allemaal,

Sinds de update van de NPO start omgeving is deze voor de Fire stick (en veel smart tv’s lees is) niet meer toegankelijk. Ik heb de nieuwe app geprobeerd te sideloaden maar kom steeds uit op een framework wat niet door de Fires stick wordt ondersteund.

Heeft iemand toevallig al een oplossing/ werkende APK gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *